четвер, 16 листопада 2017 р.

Власний особистий і педагогічний портрет

Власний особистий і педагогічний портрет

Я – Ночка Лариса Володимирівна, вчитель історії та правознавства Дунаєвецької ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3. Доля дарувала мені велике щастя бути вчителем. На своєму життєвому шляху зустрічала в більшості добрих людей. Яскравим прикладом для мене, своїм ставленням до роботи, до оточуючих були мої батьки. Ніколи не забуваю їхніх слів: «Доню, поважай людей і вони будуть тебе поважати!» .
Впевнена, що насамперед треба знати та розуміти дитину, сприймати її як особистість  із своїми талантами та недоліками. Тому моє педагогічне кредо – «Любити, уміти, встигнути». Завжди памятаю, що повинна бути прикладом для учнів у всьому. Тому оволодіваю інформаційно-компютерними технологіями, створила власний блог, переймаю досвід колег, відвідую та провожу семінари-практикуми, конференції, тренінги. Адже кожна людина, а особливо вчитель вчиться протягом усього життя.
У наш час очевидним є те, що знання застарівають дуже швидко. Життя висуває суспільний запит на виховання учня, здатного самостійно мислити, висувати ідеї, приймати сміливі, нестандартні рішення, аргументувати свою думку, бути толерантним. Тому як педагог просто закохана у технологію критичного мислення, яка має інтерактивну основу. Переконалася, що уроки з використанням методів критичного мислення більше учням до вподоби. На таких уроках навчання проходить невимушено, цікаво, ефективно.
Спрямовую свою професійну діяльність на створення власної моделі навчання, що дає можливість виробити індивідуальний педагогічний стиль. Намагаюся бути вчителем, який не управляє процесом засвоєння учнями знань, а здійснює педагогічний супровід формування компетентної особистості.
 http://larisanochk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар